Het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein TIR probeert recreanten en toeristen te informeren over al het moois en interessants dat er in Ravenstein te zien is. Het jongste idee is om objecten uit het stadje middels een qr-code voor de bezoeker te ontsluiten. Nu is er een stoeptegel met daarop de qr-code geplaatst bij de smederij, met dank aan een anonieme schenker. Wanneer de code gescand wordt met een qr-code reader wordt er informatie gegeven over het gebouw, maar vooral ook over de historie en het interieur.
© 2017 / Stichting Smederij Verhoeven / Design by A.V.
Stichting Smederij  Verhoeven
Ravenstein
Stichting Smederij  Verhoeven           Ravenstein Terugblik Brabants Dagblad  Brabants Dagblad 
21. april 2017
Filmpje 
Op deze zaterdag heeft het voltallige bestuur van Stichting Smederij Verhoeven onder de bezielende leiding van Toon een workshop kerstboom smeden gehad. Na de koffie met cake was iedereen klaar om aan de slag te gaan. Niet iedereen was even handig met het weerbarstige ijzer maar de resultaten mogen er zijn.
13. november 2017
01. juni 2017 Schoolkinderen op bezoek. De eerste openbare actie van de smederij was een openstelling voor de kinderen van de basisscholen in het stadje. Zij konden kijken naar een kleine demonstratie van het smeden en vragen stellen over het werk van de smid die vooral in de eerste helft van de 20e eeuw actief was. Daarna werd de electrificatie in gang gezet die in onze smederij nog terug te vinden is, zoals terug te vinden is in de naam op de gevel van de smederij.
18. december 2017 Het was gezellig druk bij de demonstraties van Stichting Smederij Verhoeven tijdens Kerstival. Onder het motto “jong geleerd is oud gedaan” hebben een aantal kinderen van het smidsambacht kunnen proeven.
2017 / Stichting Smederij Verhoeven / Design by AV